"Táltos" Palánták Utánpótlás-nevelő SE                      

Levente Péter

"A játék titkát az öt féle médiumban edződött Levente Péter a közönséggel együtt deríti fel, idén 50. évad óta, nem csak lelki-szellemi összhangban a Palántákkal, hanem a személyes, fizikai részvételt is felajánlva, a legkülönbözőbb szóló és csoportos szerepek formájában. Magatartáskultúra kutatóként tanulva tanít óvodást, egyetemistát, érett felnőttségre törekvő embereket."

A Palánták sportegyesület nevelői, munkájuk során arra építenek, hogy minden gyermek szeretne jobb lenni, akarja a sikert, lételeme a dicséret, a szeretet és a játék. Mindenkire külön figyelmet fordítanak, szem előtt tartva az egyéniséget, és, a különböző korcsoportok egyéni sajátosságait.

A sportolást, a mozgást játékos formában, változatos programokkal igyekeznek megszerettetni a gyermekekkel.

Nyári táboraik (melyek az "érlelődés színhelyei") alatt, a gyerekek sokat mozoghatnak, játszhatnak, sportolhatnak és elsajátíthatják a futball alapjait. A helyi adottságokat kihasználva, lehetőségük nyílik sokat kirándulni, és olyan kulturális programokon részt venni, melyek a szülőföldhöz, a magyarsághoz és a társaikhoz való érzelmi kötődést alapozzák meg, és a későbbi életre is meghatározó élményeket adnak nekik.

Levente Péter a különböző műfajokat képviselő művészek menedzsere, játszó-, és rendezőtársa, Döbrentey Ildikóval ötvözött művészi hitvallása:

– "Célunk egyezik, a lélek felől közelítő nemesedés, PALÁNTA utódaink felvértezése az aljasodás és a cinizmus kísértései ellen. Ismertessük meg gyermekeinkkel kötelességeiket, hogy jogaikkal ne éljenek vissza. Tanítsuk meg őket győzni, hogy méltósággal tudjanak veszíteni is, az újrakezdés lehetőségének örömével...”

 

Péter bátyó,

a Leventék közül